Sí, ja ho sé, som petits, i fràgils.
Entenc i comparteixo el criteri que Andorra, no ha d’intervenir ni posicionar-se en el conflicte que aquests dies confronta Espanya i Catalunya.
Però després del que es va viure diumenge, crec que qualsevol estat democràtic té el deure moral de condemnar la violència gratuïta que les forces de seguretat de l’estat espanyol van exercir contra la població civil que- mans enlaire- només volia votar.
I no entraré en la legitimitat del referèndum, que els fets van molt més enllà dels posicionaments ideològics de cadascun de nosaltres, i tots ells ben legítims.
No puc mirar les imatges sense esgarrifar-me. Violència gratuïta, desproporcionada i contundent. Contra persones que no suposaven cap perill.
Sempre he pensat que les forces de l’ordre ens protegeixen. Que són les que passen davant quan hi ha perill, per això les imatges de diumenge són antinaturals.
Fins i tot en el supòsit de creure que la gent no té dret a opinar lliurement, no es pot reprimir la lliure expressió amb violència.
Andorra ha estat fins ara pendent de veure què hi diu Europa, per mirar de fer un exercici hipòcrita de diplomàcia: com dir-li a Espanya que això no ho ha gestionat bé sense que s’enfadin amb nosaltres.
I una vegada més, el govern ha perdut l’oportunitat de fer-me sentir orgullosa dels meus representants.
Es clar que vist el nivell dels polítics de l’entorn, tampoc no estem tant malament.
I és que ja ho diuen, ningú és Perfecte