Aquest migdia el Tribunal de Batlles m’ha notificat l’absolució de tots els càrrecs dels que m’acusava l’ex- director de la RTVAsa i actual president del Consell de l’Àudiovisual, Enric Castellet.

La querella per injúries i difamació interposada en contra meva fa tres anys per Castellet feia referència a una editorial d’aquest programa en la que criticava obertament la seva feina al capdavant de l’ens públic.

El Ministeri Fiscal, el passat mes de gener, ja va considerar que en les meves paraules no hi havia delicte, però no ha estat fins ara que el Tribunal de Batlles ha dictat sentència exculpatòria.

En els propers dies el Sr. Castellet haurà de decidir si presenta un recurs contra la sentència o bé deixem el cas per tancat d’una vegada.

Em sap greu que les coses hagin arribat a aquest punt.

Ja vaig dir-ho el dia del judici, i em ratifico: No hi havia voluntat de perjudicar ningú.

Però creia, i continuo creient fermament que els càrrecs públics són susceptibles de crítica i que encaixar-la – sempre i quan no s’entri en l’àmbit del que és personal- s’inclou dins el sou.

Crec també que els periodistes en aquest país tenim una tasca a fer i que aquesta tasca passa per poder parlar obertament sense por, sense l’autocensura que provoca l’amenaça d’una querella a la primera de canvi.

Encara que això no agradi a tothom.

Voldria donar les gràcies al meu advocat i heroi en Ton López. L’hauríeu d’haver vist el dia del judici presentant les al·legacions finals. Un crack.

I també a l’Eduard Navarro, Conseller Delegat de Cadena Pirenaica- i cap d’aquesta seva servidora -qui en tot moment m’ha fet confiança.

També voldria agrair a tots els companys de professió el seu suport, entenc que és una alegria per a tots.

I a tots els ciutadans, amics i amigues que m’heu donat ànims aquests darrers tres anys.

L’únic inconvenient de la veritat, és que no té remei