Darrerament sembla que hi ha dues faccions oposades que lluiten per imposar la seva visió del món.

El subjecte en discòrdia és Andorra, i el motiu de la disputa, oscil·la entre decidir si som la riota del món i estem envoltats d’ineptes o si som el país de les meravelles on els canvis necessaris s’implanten a bon ritme.

No cal contractar cap empresa forana perquè ens ho confirmi: Andorra no és la riota del món, perquè –bàsicament– la meitat del món no sap on som, i a l’altra meitat no li importa el que fem sempre que no anem destarotant el galliner amb les nostres especificitats.

Andorra és un país preciós. Ara ve la cua de tòpics: la seguretat, la natura, la proximitat, unes estacions increïbles… però aquesta realitat no és immutable. Cal treballar per mantenir-la, i cal treballar (i molt) per millorar-la.

Tenim un bon sistema de salut que hem de saber gestionar i millorar. I evidentment això no passa per privatitzar serveis ni per fer-nos assegurances privades. Estem parlant del dret a la salut.

Tenim un sistema d’ensenyament privilegiat, però que ha de donar garanties i més mitjans als seus usuaris. Això, i mirar de crear (més) ponts entre ells.

Tenim una muntanya poderosa i rica, que hem de saber conservar i promoure. Cada cop que penso en la gestió política del Madriu-Perafita-Claror m’entra vergonya aliena.

Hem de creure més en la nostra gent. Deixar de confiar en venedors de fum i promoure els professionals del país. I sobretot, hem de deixar de pensar que som els millors. Hi ha massa en joc i massa feina per fer per voler fer creure que ja ens està bé com estem.