Quan era petita recordo que em passava llargues estones enganxada a la finestra de la meva habitació per si veia passar l’home dels nassos. Des de la cuina, la meva mare reia sota el nas i em deia, amb posat seriós, que cada 31 de desembre sortia al carrer un senyor amb tants nassos com dies tenia l’any. Amb els anys (en vaig trigar uns quants –no us penseu–) vaig lligar caps. El 31 de desembre només queda un dia per deixar enrere l’any i amb ell, un sol nas en cadascú de nosaltres. En aquests anys també m’han ensenyat a fer balanç del temps que passa i a fer llistes de bons propòsits per a l’any que tenim a les portes. Uns bons propòsits que aquest any s’han quedat en un no res. Però la vida, ara, com quan em dedicava a buscar més d’un nas pel carrer, és com és. I cada primer de gener és com si el nou any ens donés l’oportunitat de tornar-ho a intentar. De demanar perdó a tots aquells a qui has fet mal sense voler, a disculpar-te davant qui hagis pogut ofendre, a qui no has sabut valorar prou. A perdonar si t’han fet mal. I mirar d’ajustar els bons propòsits per a l’any vinent a fites més humanes. Durant el 2013 tampoc em trauré el carnet de conduir, ni m’apuntaré al gimnàs, ni a classes d’anglès. I mira que m’anirien bé les tres coses. Aquest any els meus bons propòsits passen per trobar la quadratura del cercle. Treballar millor i saber trobar temps per a mi. No encaparrar-me en coses petites i centrar-me en el que realment és important. Tenir cura dels afectes. Si aconsegueixo això, i la salut acompanya, el 2013 serà un bon any. Espero que per a vosaltres també.