El Grup Rocafort i els Amics de la Rabassa no tenen la intenció de formar una plataforma per concórrer a les eleccions comunals del desembre.
El portaveu dels Amics de la Rabassa, Josep Maria Goicoechea, ja ens va dir ahir en aquest programa que la voluntat és continuar lluitant socialment pels seus respectius objectius –el projecte de la desviació laurediana amb un únic túnel i la reformulació o retirada del projecte Naturlàndia–, però no pas fer-ho des d’un partit polític, malgrat que no ha descartat que qualsevol dels seus membres pugui concórrer a qualsevol de les llistes que es puguin proposar per desembre.
El que està clar és que els moviments ciutadans tornen a estar a l’ordre del dia.
A poc a poc, molt a poc a poc aquest país desperta, encara que sigui a estones i cada quan li piquen al crostó.
Darrerament parlo amb gent que em diu que cada vegada se sent menys sola en la marxa a través del desert. Persones que fa anys que alcen la veu i topen amb un mur de silenci: silenci administratiu i silenci ciutadà.
Estem tots massa acostumats a campar cadascú a la seva i a solucionar els problemes de manera individual i no a mirar de trobar solucions per a tots.
Però si alguna cosa bona té la crisi econòmica – encara que hi hagi qui s’entesti a dir que els índex s’equivoquen- és que la incertesa del que pot passar demà ha fet que moltes persones que fins ara es limitaven a empènyer els dies per veure passar els anys, ara es plantegen que potser, les coses podrien ser d’una altra manera, i no només ho pensen sinó que a més ho diuen.
Hi ha cada cop més una massa social de gent que viu a Andorra i que vol tenir una vida a Andorra. Una massa de gent que quan sigui crítica farà que les coses canviïn. Jo confio que en aquell moment, els partits polítics, siguin del color que siguin, deixaran de fer capelletes per fer país, ni que sigui per variar.
I és que la gent d’Andorra, la gent del carrer comença a estar cansada de viure en un país oficina i malviure l’oci en una vila dormitori. Cada cop hi ha més gent que creu que aquest, pot i ha de ser un bon país on pujar els fills i fer-se gran.
I que per una vegada no se sent acomplexada a l’hora de reclamar-ho als seus governants.
Durant molt de temps hem viscut per anar de casa a la feina i de la feina a casa, com si res més fos important, com si no tinguéssim dret a res més.
I molts baixem a la Seu i sospirem per poder fer vida al carrer, conèixer el veí, viure sense tant d’estrès, conciliar la vida laboral i familiar i poder fer alguna activitat organitzada el cap de setmana.
A poc a poc, els que poden i gosen integrar-se en aquest país reclamen els seus drets per sobre els privilegis d’uns quants.
Us imagineu?
Que el salari mitjà fos realment el que cobra la majoria de gent?
que qui més qui menys tothom pogués veure créixer els seus fills?
que els vells no haguessin d’exiliar-se per manca de recursos?
que els joves volguessin tornar per fer créixer el país?
en definitiva, Es tracta de construir un país on valgui la pena viure i no només on uns quants tinguin interès en invertir en vés a saber què!.
Jo cada cop que veig que els ciutadans es mobilitzen i surten al carrer per cridar per a què els escoltin, penso que estem més a prop de guanyar el país.
No es tracta de ser més que els altres sinó de donar cabuda a tots.
Potser aleshores, deixaran d’haver cues els divendres a la tarda per escapar-se d’Andorra.