Sí, ja ho sé, malgrat que ja fa temps ens entestem – per activa i per passiva- a explicar que el feminisme no és el contrari del masclisme; que la bretxa salarial existeix -encara que a alguns no els ho sembli- i d’insistir que no es pot barrejar l’orientació sexual amb la identitat sexual, aquí seguim:  a l’espera que arribi un nou dia internacional de les dones i haguem de llegir comentaris de gent que no és “ni misclisti ni fiministi”, que demana quan serà el dia internacional dels homes, que a casa també hi col·labora i que afirma que si les feministes tenen cap sentit és als països àrabs, on sí tenen motius per queixar-se.

 

Potser era més fàcil quan es reivindicaven coses senzilles, com el sufragi femení, o el dret a l’avortament- ui, això encara no ho tenim!, glups.-

 

Ja m’enteneu. O no. El que vull dir és que és molt difícil ensenyar-li a un peix el que és l’aigua. Que és el que ens passa a les persones que veiem que molta de la feina que queda per fer passa per assumir que totes i tots, nedem en el brou d’un món fet a imatge i semblança de l’home heterosexual, sense ser-ne conscients.

Que sigui normal, no vol dir que estigui bé.

Com si totes les cadires del món es fessin pensant en els nens i nenes de preescolar: Que ens costaria a la majoria més d’un mal de ronyons.

I tot per no acceptar que potser ja ha arribat l’hora d’entendre que les cadires potser sí que fins ara eren així, però que no tenen perquè seguir sen-t’ho, sobretot quan la meitat de les persones en sortim perjudicades.

Potser fent la cadira més alta, tothom podrà seure bé al voltant de la taula.

 

 

 

Captura de pantalla 2022 03 01 a les 12.23.58