Segurament ja has votat a la Batllia. Mira, feina feta no fa destorb. Però jo encara no he decidit el meu vot. Sóc una més d’aquell seixanta per cent enquestat pel CRES que no sap, no contesta o no li dóna la gana de dir el que vota. M’he entretingut tot el cap de setmana a llegir els programes, a criticar la maquetació i a reconèixer amics, familiars i coneguts a les fotografies de les candidatures.
I no ho tinc clar. La barreja de noms de les llistes em porta pel camí de l’amargura. Quan m’agrada el número u, descobreixo que el dos és una persona que no em mereix gens ni mica de confiança o que no crec que tingui la preparació mínima per ocupar el càrrec, o a l’inrevés. En uns i altres partits. Llegint els programes continuo sense treure’n l’aigua clara. Alguns m’agraden més que els altres, però en general en tots trobo a faltar prou clar allò d’on sortiran els diners per fer tot el que dius que faràs?
Perquè tots diuen que no apujaran els impostos, però que no hem de patir per les pensions. Amb matisos, òbviament. Uns perquè confien que “diversifiquis” i altres perquè quan les coses vagin bé ja apujaran les cotitzacions. La resta, pel que convé, estem pitjor que mai, però els fons de la CASS no són preocupants. Deu ser l’única cosa que no ho és. I els altres tampoc no em deixen clar d’on sortiran els diners sense posar més impostos. M’ho hauré de rellegir tot, veig.
Encara tinc una setmana de coll. Perquè a mi cada cop menys, però aquest any a la meva filla li fa molta il·lusió ficar “la carteta” a l’urna, i alguna cosa hi haurem de posar dins.