De tant en tant l’actualitat deixa anar una fuetada d’humor que ens permet escapar –ni que sigui uns segons– de la tensió que constreny hipoteques, precarietat laboral i incertesa. Com les darreres declaracions del ministre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, al voltant de la inconveniència de les bodes gai perquè no són reproductives. Cada cop que hi penso ric, i al mateix temps em meravello de com pot arribar a ser de gruixut el sedàs de la política per permetre que persones amb aquest tarannà ocupin càrrecs de tanta responsabilitat en un govern laic. Res a dir sobre les seves conviccions. M’és indiferent que un ministre de qualsevol govern sigui catòlic, mormó, testimoni de Jehovà, ateu o perico. El que no pot ser és que vulgui imposar les seves creences personals en l’àmbit públic. Si ell no es vol casar amb un altre home, jo li ho respecto, sobretot si no ho fa perquè vol garantir la pervivència de l’espècie, però que deixi que els altres s’estimin com vulguin, i puguin viure la seva relació amb plenitud de drets. Si realment li preocupa la pervivència de l’espècie, el que hauria de fer és, d’una banda, reduir les traves perquè els matrimonis homosexuals puguin adoptar, i sobretot, mirar de lluitar per afavorir que tots els espanyols tinguin unes condicions dignes de vida. Fet i fet, una feina, una casa i una bona cobertura sanitària i social acostumen a ser un bon incentiu per a la natalitat. Aquells que el van votar ho van fer perquè treballés per aconseguir precisament això. I no per condemnar els pobres homosexuals a viure eternament en pecat.
Anem de boda
11 març 2013 | Uncategorized @ca | 6 comentaris
6 comentaris
Publicar un comentari Cancel·la les respostes
Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.
Al senyor Fernandez Diaz li preocupa la pervivència de l´especie, a mi hem preocupa la qualitat de vida d´aquesta . Al món hi ha massa gent que no te els drets a alimentació, sanitat, ensenyament …
Es algo peliagudo, pq no considero q se deba permitir la adopción por parte de parejas homosexuales, dicho esto también considero q las parejas homosexuales pueden dar mucho mas amor q una pareja heterosexual en determinados casos. Es cuestión de lexico nada mas. Una pareja homosexual puede acoger a un huerfano, siempre q el huérfano sepa q esas personas no son sus padres biologicos. Al margen de consideraciones personales, creo q lo importante es q los niños acogidos o adoptados, como quieras llamarlo, tengan amor, comprensión y cariño. Por lo demás, estos debates interesados e impulsados por las logias no tienen sentido en un país como Andorra. Ni me gusta q se maten personas no nacidas ni creo q se le deba llamar matrimonio a la unión civil de dos personas del mismo sexo, ni creo q se deba llamar adopción a la posibilidad de ser tutores, una pareja homosexual, de niños. Yo no se como es posible q los pijprogres andorranos insistan en estas cosas cuando en las ultimas elecciones no les voto ni el tato. Pase lo del carril bici, pase lo del tabaco, pero lo demás ya empieza a cansar. Lo cual no quiere decir q todos los andorranos tengan los mismos derechos civiles. Es solo cuestión de lenguaje, como bien saben los provocadores de las logias.
Vaig escriure un comentari fa un parell de dies però no es va publicar- no sé perquè- perdoneu.
D’entrada, gràcies a tots dos per comentar.
En el cas del Jordi, estic completament d’acord amb tu. Només faria un matís, tots tenim els drets, però no a tot arreu estan garantits.
En el cas del pepe tenim punts de vista diferents. Òbviament.
Jo sí crec que els homosexuals han de poder adoptar nens i nenes. De la mateixa manera que ho pot fer una persona soltera (a qui no se li demana la seva orientació sexual), o una parella heterosexual. Les persones tenim el gran do de poder donar amor, carinyo i seguretat als nostres fills, siguin biològics o no, o de maltractar-los i desgraciar-los-hi la vida en la mateixa mesura. I no crec que ser un bon o mal mare/pare depengui de l’orientació sexual.
Les paraules són importants. I paraules com matrimoni i pare o mare no són patrimoni de l’església, sinó de les persones. Al marge de les seves creences i credos.
Un matrimoni és la unió de dues persones que han decidit que en tindran cura i estima l’una de l’altra. Mare i pare és aquella persona que assumeix el compromís de tirar endavant amb la criança d’un fill (biològic o no) amb l’objectiu de treure’n tot el potencial com a persona en profit seu i de la societat que l’envolta.
Si ets catòlic i gai i et vols casar per l’església ho tens pelut.
Fora d’aquest àmbit tots tenim les mateixes oportunitats davant la llei i no podem ser discriminats per raó de raça, sexe, orientació sexual o ideologia.
es cuestión de léxico, tu lo llamas adoptar, yo acoger, y tampoco soy partidario de q lo haga una persona soltera, por la sencilla razón q todos tenemos derecho a tener un padre y una madre, mayormente pq así es la naturaleza. No es cuestión de orientación sexual, cada uno en su cama hace lo quiere. Y es evidente q esas palabras no son patrimonio de nadie, pero si de su etimología y matrimonio significa lo q significa, mira el origen de la palabra y quedara mejor explicado, su origen es incluso anterior a la propia iglesia. Y ante la ley si q somos iguales, pero no ante la naturaleza, no se puede cambiar por ley lo q esta en la naturaleza y en la naturaleza todos los seres tienen una madre y un padre biológicos. Otra cosa es q dos personas se encarguen de la educación de un niño por la razon q sea, pero siempre q el niño sepa q son sus tutores, no sus padres. Y También es cierto q los tutores muchas veces pueden dar muchísimo mas amor q unos padres biológicos. Q las religiones adopten muchas veces estos postulados no quiere decir q todos los q los defiendan tengan q ser religiosos. Si eres católico lo tienes mal, pero peor lo tienes si eres musulman, alli no solo lo tienes mal, sino q ademas te ahorcan de una grúa. Y dejate de gaitas, este es un debate artificial, la mujer q quiere acabar con la vida de una persona no nacida en su vientre se baja a Can Fanga y santas pascuas, asi q si no es pq las clínicas quieren chupar del bote, un aborto cuesta una pasta, no entiendo semejante debate. A ver si en la próxima reunión de las logias, son mas originales y en vez de hablar del exterminio de personas no nacidas, hablan de como traer la república y acabar con un régimen político q arranca de la edad media y q debe actualizarse. Y nohablo de cambiar para q todo siga igual, hablo de q el poder y la soberanía estén donde deben estar, q es en manos de las personas q habitan este pequeño, pero gran país llamado Andorra. Matrimonio es la unión de un hombre y una mujer q han decidido quererse y formar una familia. Lo q no sea hombre y mujer, puede ser una unión civil y acoger y ser tutores de niños, por supuesto, incluso ese niño puede llamarles padres si quiere, pero sabiendo q biologicamente no lo son. En lo q estamos de acuerdo, es q el amor q se pueda sentir no depende de esas cosas y palabras ¿no te parece?
No estem, ni – em sembla- estarem d’acord.
L’avortament no és divertit. No conec cap dona que avorti per gust, com per a sobre haver-se’n d’avergonyir, fen-t’ho d’amagatotis o fins i tot amb risc de la seva vida.
Al marge de les discrepàncies ideològiques- que respecto tot i no compartir-les, crec que no té prou informació per fer determinats judicis de valor.
En qualsevol cas entenc que vostè si fos homosexual no vulgui dir-li matrimoni a la seva unió amb un altre home, però no entenc que condemni a qui sí vol fer-ho. I estic d’acord que és un debat estèril. Aquestes qüestions haurien d’haver quedat resoltes en favor de les persones ja fa mooooolt de temps.
I sí, els sentiments estan per sobre de totes aquestes coses. Per aixo es bo que es reconeguin pel seu nom