Dia dels enamorats. Tot i que a mi, què voleu que us digui, sempre m’ha semblat que això de celebrar el Sant del Valentí, tenia un no sé què de carrincló amb regust de Doris Day.

Potser pel fet que la diada ens arriba directament importada de fora. Potser perquè qui la va importar van ser un gran magatzem, amb una inquietud i objectius ben clars i que no eren uns altres que els de vendre’ns qualsevol cosa amb forma de cor.

Com si no sabéssim que el cor el tenim al cap!!!

I amb aquesta dèria de rebre i enviar valentins, que sortosament ja gairebé només es fa per internet, anem passant el dia amb la sensació que no rebre avui un caixa de bombons és poc menys que ser un pària en aquest món.

Què voleu que us digui, jo sempre m’he sentit molt més identificada amb la diada de Sant Jordi, amb les roses i els llibres, dos valors absoluts: el de la bellesa i el de la cultura, l’un efímer i l’altre etern. El mig camí on cohabita l’amor, un amor que volem etern i del qual afortunadament en desconeixem la data de caducitat.

Amb diades com Sant Jordi, qui vol un Valentí a la seva vida? És clar que si es posa de moda tal dia com avui regalar creuers per la Micronèsia potser sí que podem fer un esforç per canviar l’advocació.