La manera més efectiva de fugir de la crisi és anar un pas per endavant.

Segurament així de clar ho tenen a GrandValira, des d’on ahir presentaven a grans trets el que serà aquesta temporada de neu.

Una temporada, que si més no climatològicament parlant, ha començat amb prou bon peu com perquè els diferents camps de neu es preparin per avançar l’inici de la temporada blanca.

Així doncs, amb la voluntat de tenir la millor neu del Pirineu- si més no aquesta és la seva divisa- s’han invertit aquesta temporada deu milions i mig d’euros.

La major part d’aquests diners s’han destinat a 14 canons de neu- això de tenir la millor neu del Pirineu està clar que ja no depèn només de la climatologia -, però també a noves apostes de lleure com un hotel iglú i dos bars de gel.

I és que cada cop més, la gent que va a esquiar no vol només esquiar. Vol viure un dia de neu, amb bon menjar, amb atraccions, amb garantia que el temps acompanyarà, fins i tot.

La temporada començarà el 29 de novembre, i s’allargarà fins el 3 de maig amb la voluntat de ser un revulsiu a la situació de tristesa econòmica que es respira al país.

De moment sembla que els esforços comencen a donar els seus fruits. La central ja ha recollit un 20% més de reserves que l’any passat i les previsions parlen de vendre fins a dos milions de dies d’esquí.

Potser sí, que la manera de sortir de la crisi sigui fer un pas endavant. Ara, només hem de procurar fer-lo abans d’estar al caire del precipici.