Avui al “Ningú és perfecte” comencen les entrevistes de perfil amb els candidats que aquest any concorren a les eleccions comunals.

Cada dia, des de les dues fins a dos quarts de tres de la tarda ens acompanyaran els caps de llista de cada parròquia i ens explicaran quines són les seves propostes per mirar d’aconseguir la confiança dels electors.

Parlarem amb ells per saber més coses del seu tarannà polític i personal, i és que en això de les comunals, diuen, encara s’imposa la lluita cos a cos.

Abans de començar volem fer uns quants aclariments per minimitzar qualsevol mena de sensible susceptibilitat tant pròpia d’aquestes dates.

Ja sabem que la campanya comença el 16 de novembre, però si tenim en compte que són 19, els candidats d’aquest any, hem optat per començar les entrevistes abans d’aquesta data per tal de poder dedicar prou temps a tots ells i no atapeir més el calendari, de per si prou feixuc d’aquestes setmanes.

És per aquest motiu que les entrevistes comencen avui i no el dia 16 de novembre. D’aquesta manera podrem parlar amb tots ells a la part final del programa des d’avui i fins el 29 de novembre.

Pel mateix motiu, i per tal que ningú se senti en inferioritat de condicions hem pensat de posar junts els candidats de cada parròquia, per tal que tots surtin en igualtat de condicions. Així, o tots podran demanar el vot, o no ho podrà fer cap d’ells.

En aquest cas l’ordre protocolari és qui ens ha marcat la pauta. Per això avui comença la parròquia de Canillo.

Lògicament, el cònsol sortint, o en el seu defecte, el partit que el representa ocuparà la darrera plaça en l’ordre dels candidats per parròquia. De la mateixa manera que els partits nous encapçalen la llista.

Per això avui comença la ronda el candidat de l’Alternativa Gerard Bàrcia, i demà el seguirà el cònsol sortint i candidat liberal Enric Casadevall.

Si algú té cap pregunta que no dubti en trucar-nos i els donarem tants detalls com calgui.

Per qui cregui que tantes explicacions són innecessàries, els direm que sí, que és veritat, però que després d’uns quants anys de fer campanyes electorals l’experiència ens diu que mai no està de més explicar perquè fas les coses, i és que sempre hi ha qui vol veure mala fe on no n’hi ha.

Per la resta estem oberts a les vostres preguntes. Si voleu fer consultes als candidats la porta és oberta. Deixeu el comentari al bloc o ens feu un truc al programa i en prendrem bona nota.

Des d’avui tots els pronòstics són oberts.

Avui ho explica molt bé el director general del Diari d’Andorra, Ignasi de Planell, en la Tribuna del diari.

Cadascú aquests dies farà la seva porra particular, però no serà fins el 2 de desembre que veurem qui s’emporta el gat a l’aigua.

I és que en projeccions de futur polític el sentit comú és el menys comú dels sentits.