Darrerament només sentim parlar de crisi, de números vermells i de retallada de volum de negoci.

Però sembla que no tothom passa per un mal moment.

Si més no és el que diuen en el cas de Naturlàndia, que ahir feia públics els resultats de la temporada d’estiu, valorant els seus ingressos en un 700% més que la passada campanya de calor.

Una xifra que en diners equival a prop de mig milió d’euros.

Uns dinerets que aniran la mar de bé a les arques comunals per recuperar la inversió de bona part dels nous al·licients amb que ha comptat el camp de la Rabassa durant aquest estiu, com ha estat –sens dubte – l’atracció del tobotronc.

I és que sembla que funciona. I que funciona bé.

Tot i que reconec que no m’agradava la idea, ni l’execució, sobretot les formes en que es va executar el projecte – recordem-ho- primer tallant els arbres i negant l’evidència emparant-se en una innocent desbrossada del bosc.

Però els números canten. I sembla que això és l’únic que compta.

Així, sembla que el tobotronc atrau gent i que la gent hi paga per pujar, i que hi torna i que ho torna a fer, la qual cosa, fets a valorar les destrosses del paisatge, almenys podem creure que tot plegat ha servit d’alguna cosa.

Ara, els responsables de Naturlància ja comencen a preparar la propera temporada amb la mirada posada en la segona fase del projecte. Esperem que serveixi per fer desaparèixer la catifa de plom del camp de tir.

Que no tot havien de ser inconvenients al progrés.