21.667. Aquest és el nombre d’andorrans que avui tenen dret de vot segons les llistes electorals publicades el passat 30 de setembre.

2.167. Aquest és el nombre de signatures d’andorrans amb dret de vot que ens feien falta per poder presentar una proposició de llei al Consell General. Un deu per cent del total de la massa electoral.

I les tenim. Totes. I unes quantes més.

🙂

Una proposta, que en cas de prosperar regularà finalment el consum de tabac en els espais públics tancats.

Els propers dies les durem ben embolicades a Sindicatura. Allà les revisaran per assegurar-se que està tot en ordre i si les donen per bones les presentaran al Consell General, juntament amb la nostra proposició de llei perquè els 28 consellers valorin si la prenen o no en consideració.

Si aconseguim superar aquestes dues barreres, haurem aconseguit per primera vegada en la història del país que una iniciativa popular hagi arribat al màxim òrgan de representació democràtica.

Per una vegada, haurem aconseguit no només que se’ns escolti, sinó que a més se’ns faci cas, i si finalment la proposició entra a ser tractada en treball de comissió i s’aprova abans que acabi la legislatura, haurem fet una petita però important passa per viure en un país més net de fums. Per a tots.

Alguns diuen que això és política ficció, però no em rendeixo. Que ja ho diuen, ningú és perfecte.