Josep, escric aquestes línies per manifestar i manifestar-te la meva decepció, perplexitat, vergonya i tristesa davant de les teves paraules expressades a través d’un mitjà de comunicació.
Lamento profundament que una persona com tu, amb l’experiència política i la sensibilitat pròpia d’una persona de cultura, no hagi sabut trobar els mots adequats per solidaritzar-se amb una persona amb la qual l’uneix una llarga amistat sinó que hagi escollit l’insult, la calumnia i l’acusació gratuïta i injustificada tot violant els drets i la dignitat d’altres persones, entre elles la meva.
Nosaltres també fa molts anys que ens coneixem, vaig poder compartir amb tu l’experiència al ministeri de Cultura durant més de dos anys i a partir d’aquí hem anat treballant, des de llocs i per vies diferents, per fer d’Andorra un país millor, garantista, solidari i just.
He estat sempre fidel a unes idees i estat lleial a les persones i tu ho saps. Josep, jo puc tenir molts defectes, però tu has actuat de forma injusta, no m’has donat ni la mínima oportunitat de defensar-me, ni m’has escoltat, tu ja tenies el veredicte i feia molts de dies. La meva actuació ha estat motivada per la honestedat i he rebut el menyspreu més absolut per part teva i, sincerament, no m’ho esperava.
Potser no t’has adonat que al defendre de forma absoluta certs drets no has respectat d’altres. Hauràs d’entendre que no podré, a partir d’ara, continuar compartint projectes amb tu i fer camí plegats.

Susanna Vela