El diccionari recull més de 200 sinònims pel mot prostituta. Ni tan sols els esquimals tenen tantes paraules per definir el color blanc. 

Són incomptables els refranys, les dites i els rodolins que anem transmetent de generació en generació perpetuant una idea abstracta sobre el que som les dones i el que se suposa que hauríem de ser. 

Sobretot per marcar-nos, guiar-nos,  acompanyar-nos- per grat o per força- cap a camins traçats i previsibles. 

És la força que exerceix el grup, els usos i costums. Un infern que no ens és exclusiu: ja la saben la dita russa que diu que el clau que sobresurt serà reblat sense misericòrdia?

La veu de la caverna traspua com saba podrida per les esquerdes de la misèria intel·lectual.

Només cal fer un tomb pels fòrums digitals per prendre consciència de la fauna i la flora que s’hi passeja: Retrògrads que enyoren un món passat del que tan sols n’han sentit a parlar, envejosos i mediocres, analfabets funcionals, hereus del principi de Peter, masclistes que es disfressen amb poca fortuna, racistes declarats, homòfobs que no han sortit de l’armari, antiavortistes conspiranoïcs, terraplanistes sense vacunar i altres espècies que no troben altaveu ni consideració a través dels canals establerts -ni de casa seva-,  i que es desfoguen a les xarxes, buscant rebaixar la saturació de mala baba, que no els deixa viure. 

El pitjor no és la buidor argumental, sinó el soroll que no permet escoltar les aportacions interessants, les crítiques constructives i les opinions diverses, tant necessàries en el món que avui ens toca viure i que tanta falta ens fan per avançar.