f3c29 vueltaNo hi havia cap altre dia? Havia de passar la Vuelta a Espanya justament el vuit de setembre? Quan tot està tancat? O aquest serà un motiu que donarà peu a que es reclami iradament poder obrir “puntualment” els comerços?

I encara rai, pensava jo, que arriben el vuit a la tarda i marxen el nou, quan tot ha tornat a la normalitat…però és clar, hi haurà una part de diners que quedarà a les butxaques de tota aquesta gent que es belluga amb la Vuelta. I ja sabem que a nosaltres, la gent que ens ve a veure només ens interessa en la mesura que col•labora a les arques públiques i no públiques.

El que està clar és que no sempre, qui paga mana. Perquè fer que la Vuelta passi per Andorra no és una qüestió que triï ni l’atzar, ni la casualitat.

127 mil euros ens costa, i ben gastats, la veritat. Perquè durant unes hores, un munt de gent segueix la Vuelta per la tele, durant un munt d’hores es veuen els paisatges d’Andorra, es parla del país sense fer referència a res potencialment dolent. No es parla ni de paradisos fiscals, ni de sucre, ni d’accidents laborals, ni de fronterers, ni de pressupostos que no s’aproven.

Aquest vuit de setembre els ciclistes que corren la Vuelta arribaran a Andorra envoltats de càmeres que els acompanyaran fins arribar al seu destí, a Pal. Envoltats de natura i amb l’afegit de trobar un munt d’animadors a les vores de la carretera i ni un cotxe que els entorpeixi el pas.

Que per algun motiu és festiu.

Mira, que els que ens vegin des de Segovia encara pensaran que ja hem trobat la solució contra les cues.