6483a patent pendingQuan era petita, ens feien desar una mongeta dins un pot de vidre farcit de cotó fluix humit per veure com una llavor, quan rep les atencions necessàries, germina, creix i es converteix en una planta que dóna fruits i de retruc, noves llavors per poder tornar a plantar.
És clar que quan jo anava al col•le els de Monsanto encara no feien de les seves.
Avui, no només vivim envoltats de transgènics, sinó que les llavors són com les mules de l’agricultura, estan manipulades genèticament de tal manera que no es poden reproduir, i així s’obliga cada any al productor a haver de comprar les llavors que plantarà en cada temporada.
Amb el pas del temps hem arribat al punt que ja no només no sabem el que mengem, sinó que a més ens hem convertit en dependents d’unes multinacionals que tenen en el seu poder el futur de l’agricultura mundial. D’ells depèn la propera collita, infestant els camps de sembra amb les seves llavors amb autodestrucció programada en un laboratori.
Amb la mentida empresarial de buscar la millor llavor, i la falsa promesa d’acabar amb la fam al món, l’únic que sabem del cert avui, és que aviat els nens no podran posar mongetes dins de pots de vidre perquè estaran tant mortes com la nostra sobirania alimentària.