En la política, com en la vida, hi ha dues menes de problemes. Els que es poden resoldre, i els que no.

Avui en parlem d’un que sembla que té vocació de convertir-se en una d’aquelles xacres que amb el temps, com la verola, acaben desapareixent.

Estem parlant dels excrements de gos a la via pública. Una d’aquelles particularitats tant poc higièniques ni turístiques de molts dels nostres carrers i camins parroquials.

Durant força temps, qui més qui menys ha expressat la seva queixa envers els amos incívics, però també durant molt de temps semblava que aquesta queixa no era més que un crit en el desert.

Cansats de compartir queixes i de fer saltironets per les voreres, els cònsols de les set parròquies han estat aquests darrers mesos treballant conjuntament per trobar una solució al problema.

I sembla, que de moment s’han posat d’acord en fer aplicar una normativa conjunta que reguli la tinença d’animals de companyia.

Amb aquesta proposta que començarà el mes de gener amb una campanya informativa, que no sigui dit que qui no avisa és un traïdor, es posarà en marxa un programa per informar dels drets, i sobretot dels deures dels propietaris d’animals de companyia.

A partir de l’abril, qui no ho hagi entès a les bones, ho entendrà en l’idioma dels euros, que és universal: 60 euros per la primera infracció, 100 euros per la segona i 300 per la tercera. Se suposa que després de pagar gairebé 500 euros els amos incívics hauran après la lliçó i no sortiran de casa sense bosseta.

Amb una mica de sort, en poc temps els carrers hauran quedat nets d’excrements. I aleshores potser valdria la pena proposar una segona fase del projecte pels ciutadans que es pensen que la vorera és el lloc ideal on llençar puntes de cigarrets o xiclets massegats.