La qüestió de l’heliport està de plena actualitat. Des de la ciutadania anem veient com cada vegada que l’executiu proposa una ubicació, els veïns afectats no triguen a organitzar-se per frenar el que consideren que és o pot ser un risc per la seva seguretat.

Però davant la qüestió, són moltes les preguntes que avui ens plantegem i sobre les quals parlarem en el programa d’avui:

En primer lloc- i entenc que cabdal- és: necessitem un heliport? No dic si ens fa gràcia si estaria bé o si algú el faria servir. Parlo de si hi ha una necessitat real, de si s’ha fet un estudi de mercat que en justifiqui les despeses i si és un projecte d’interès nacional. I això inclou la decisió posterior, sobre quina mena d’aparells han de ser, amb quines característiques i amb quines utilitats- i necessitats-.

La segona qüestió és: de qui ha de ser la inversió? És una inversió de país? És un negoci privat? Què passarà si els números després no quadren? Qui n’assumirà les despeses?

Tercera qüestió: on ha d’anar? Al centre? Prop de la duana? Què significa cèntric en un país amb 40 kilòmetres de punta a punta?

Per acabar; el sobrevol de persones i nuclis habitats, la freqüència de pas, les molèsties que generarà si està en un lloc cèntric… tot plegat si es decideix tirar endavant, com es gestionarà/compensarà?

La veritat és que tinc un munt de preguntes per fer als nostres convidats d’avui, a veure si en traiem l’aigua clara.

Us espero a la una amb un dels impulsors de la recollida de signatures, Alfons Miralles, el pilot d’helicòpters Marc Valén,  els consellers Marc Ballestà, Rosa Gili i Judith Pallarés i el periodista Gualbert Osorio.