cropped-stop

Finalment els masclistes i misògins que pretenien anar dissabte passat a les trobades en més de 165 ciutats de 43 països organitzades per la web Return of Kings es van quedar a casa.

El bloguer nord-americà Roosh Valizadeh, el guru masclista de tot aquest moviment –que fins i tot defensa legalitzar la violació en propietats privades–, va fer marxa enrere i va suspendre les reunions en què pretenia “formar noves tribus d’homes”.

Però no perquè fossin un atemptat als drets humans, sinó perquè, a diferència de les caputxes del Ku Klux Klan, la publi­citat generada aquests últims dies no permetia garantir l’anonimat dels seus participants. Perquè, és clar, una cosa és ser un masclista i l’altra que vulguis que se sàpiga.

Return of Kings és un portal polèmic on es poden llegir articles titulats Per què les dones no haurien de treballar o Per què el patriarcat és elmillor sistema mai creat, així com un que proposa legalitzar la violació en propietats privades amb l’excusa de fer que “les dones prenguin més mesures per no ser-ne víctimes”.

La convocatòria –finalment suspesa– tenia com a objectiu definir el concepte del que ha de ser un home. Però malgrat que s’havien pres mesures per evitar intrusos no s’esperava la contundent reacció d’indignació que ha causat la seva proposta. A aquestes reunions no podien assistir-hi ni dones ni homosexuals, però deixaven oberta la porta que qui ho volgués, hi anés acompa­nyat de menors, tot i advertir que al bar on es trobarien potser no els admetrien.

Es veu que per prendre alcohol hi ha límits, però per intoxicar la ment no.