El país no va bé. Ja fa dies que ho sabem això. Ahir ens ho va dir el cap de govern, amb els ulls esbatanats i des d’un decorat rònec d’Andorra Televisió inspirat en el Manual Digest.

(Val a dir en el seu favor que parlar vint minuts a càmera no és fàcil, ni tan sols per a un professional.)

Un bon discurs- enhorabona als artífex- que barreja en la justa mesura, la por, el populisme, la crida al sentiment patriòtic i tot plegat ben amanit amb algunes propostes preelectorals, algunes amenaces latents, un parell de gols per l’esquadra i això sí- reconec- la voluntat de posar en net una situació tant descontrolada en els darrers anys, que només la possibilitat de tancar el país per fallida ha permès de reconduir.

Bravo per les retallades salarials a partir dels 3.000 euros, especialment pel fet de començar pel propi sou. Ara, els grans sous d’aquest país continuen sense immutar-se. Si més no fins que entri en vigor l’IRPF, que hores d’ara té data, però podria no tenir-ne.

Bravo per reduir despesa del SAAS i de RTVASA. Ara, si això no implica una redefinició d’aquests serveis la retallada només valdrà perquè treballin malament. Molt bé per l’obertura econòmica, els impostos, els acords de no doble imposició, les inversions en turisme…però tot plegat no són més que qüestions improrrogables. I encara s’han de concretar. Ho volen fer, sí, però encara no està fet. Hi confio, malgrat tot.

I enmig de tot plegat a què treu cap l’heliport? I tornar a parlar d’un casino? A qui es vol acontentar? O és que buscarem un arquitecte de renom per fer l’edifici tant reclamat per una facció del PLA ara fa uns anys?

M’agrada la idea de treballar plegats, de fer pinya per tirar endavant. De sumar esforços, de fer país. M’agrada la idea de redefinir el model d’Andorra, però ja em perdonaran que ho posi en dubte. Si més no fins que vegi que tots hi sumem. I que les mesures es concreten. Tant de bo, ben aviat es vegin resultats, i les mesures funcionin, i tot plegat m’obligui a dir que era una desconfiada i que m’equivocava. Tant de bo, pel bé de tots.