Ahir, dimarts 27 de setembre del 2011, al matí, als passadissos de la Batllia, un operador de càmera d’Andorra Televisió, mentre exercia al seva feina, es va veure increpat per l’excandidat i exlíder d’UNP, Tomàs Pascual Bosch; a més, aquest va colpejar-li la càmera fins a trencar-ne la carcassa, quan ja no gravava i exigint-li que no tragués cap imatge de les que havia enregistrat i en les quals ell hi sortia. Els fets van tenir lloc en el marc d’una lectura pública de sentències, i on es va condemnar Tomàs Pascual a un any de presó condicional.

Davant d’aquests fets, i vist també que s’ha interposat denúncia a la Policia contra l’actitud de Tomàs Pascual, la gestora de l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra vol:

.- Posar de manifest la nostra més ferma oposició a què s’impedeixi el lliure exercici de la nostra professió.

.- Rebutjar les praxis intimidadores, violentes i de coacció a l’exercici dels professionals de la comunicació.

Al mateix temps, volem recordar que els professionals de la comunicació seguim un codi deontològic en el qual basem la nostra praxi diària a partir del recull de normes i valors que s’hi enumeren sobre el respecte a la vida personal i la imatge.

Tot i això, a ningú se li escapa que Tomàs Pascual Bosch es va presentar com a candidat a les eleccions generals del 2009 encapçalant una llista electoral de circumscripció nacional, cosa que li dóna una dimensió pública, susceptible d’informació, i més si són en el marc d’una actuació judicial també pública.

Lamentem profundament els fets ocorreguts i desitgem que sigui la darrera vegada que un professional de la comunicació es trobi en aquesta situació