Més de 300 persones busquen feina de forma activa a través del servei d’ocupació.

I és que sembla, que malgrat la xifra oscil·la molt segons l’època de l’any el que està clar és que estem molt per sobre de les xifres fins ara habituals de persones aturades.

Moltes d’aquestes persones provenen de l’àmbit de la construcció que s’han trobat sense feina d’un dia per un altre, d’altres aspiren a poder millorar la seva situació econòmica i laboral.

La sort és de qui la busca, diuen.

Ahir la sala d’actes del Ministeri de l’Interior es va omplir de gom a gom per donar cabuda a les moltes persones interessades en fer un canvi d’orientació laboral i començar a treballar a les pistes aquest hivern. Que ningú no pugui dir que no ho han intentat.

La iniciativa, impulsada per Ski Andorra, ajudaria a donar feina a la gent del país a les estacions d’esquí, però està per veure de quina manera es concreta, sembla que en 15 dies en tindrem els primers resultats.

Mentrestant, i a manca de subsidis que aturin el cop, molts treballadors demanen la possibilitat de fer cursets de formació que els permetin canviar d’àrea laboral sense gaires problemes.

Tallers per a dones grans que es volen reincorporar al mercat laboral després d’uns anys d’inactivitat, cursos de reciclatge per majors de 45 anys que es veuen forçats a un canvi d’orientació o seminaris de formació específica per a joves sense prou preparació laboral.

A vegades cal alguna cosa més que diners per parar el cop.