La setmana passada es va posar en marxa la 24a. Edició del Taller d’Emprenedors, i ho va fer amb rècord de participació.

20 projectes han estat els seleccionats d’entre les 47 idees de negoci que van proposar-se per prendre part d’aquesta iniciativa gratuïta impulsada pel govern i que vol potenciar la creació de noves oportunitats de negoci i d’ocupació.

Una de les novetats d’aquest any és la creació d’un servei d’acompanyament als emprenedors i emprenedores que hagin elaborat el seu pla d’empresa al Taller i que, tot seguit, vulguin començar els tràmits per crear el negoci. 

I no és peccata minuta. Segurament una de les etapes més carregoses del procés d’obertura d’un negoci al país és el de donar compliment- sense enganxar-se els dits- a tota la paperassa.

Perquè una cosa és dominar l’entrellat del teu ofici, i una altra – molt diferent- portar una empresa.

Malgrat que el gruix de les empreses nacionals són comandades per micro empresaris amb un màxim de cinc empleats, el cert és que avui, els emprenedors i els autònoms continuen sent la baula més fràgil de l’economia productiva.

Perquè han de donar resposta a unes exigències cada cop més estrictes: les mateixes que les grans empreses, sense disposar, però,  ni de departament de recursos humans, de comptabilitat o d’assessors específics.

Perquè com a treballadors no tenen- encara avui- els mateixos drets que la resta d’assalariats, encara que pateixin menys baixes i cotitzin de la seva butxaca més que qualsevol altre pel mateix sou.

I tanmateix, s’hi aposta. Per diversificar, per innovar, per intentar-ho. Si això no és fe…